Ο λαός μίλησε…

Ο λαός μίλησε…

Και πάλι ο λόγος για τόσο επίμαχο και μείζον θέμα της Μακεδονίας μας. Μόλις πριν λίγες μέρες διενεργήθηκε το κρίσιμο δημοψήφισμα στη γείτονα χώρα των Σκοπίων για το ζήτημα της ονομασίας της. Το αποτέλεσμα του τελικά αμφίρροπο και καθαρά αμφισβητήσιμο. Μόλις το 36,91% του συνολικού πληθυσμού της χώρας ψήφισε κι έδωκε απάντηση για το αν αποδέχονται την προτεινόμενη Συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα ή όχι. Και ναι μεν το 91,46% αυτού του τμήματος του πληθυσμού, που προσήλθε στις κάλπες ψήφισε Ναι στη συμφωνία, αλλά το μεγαλύτερο τμήμα του λαού απείχε πανηγυρικά.

Πολλοί βέβαια από τις διεθνείς δυνάμεις και τους εκπροσώπους οργανισμών και φορέων για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα βιάστηκαν να πουν ότι ο λαός των Σκοπίων ψήφισε συντριπτικά υπέρ της προτεινόμενης λύσης. Άλλοι τόνισαν ότι η χώρα των Σκοπίων αποφάσισε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της και της εντάξεώς της στο ΝΑΤΟ. Οι ίδιοι οι κυβερνώντες την γείτονα έσπευσαν βέβαια προ του δημοψηφίσματος να δηλώσουν ότι ο ρόλος του θα ήταν μόνο συμβουλευτικός και όχι δεσμευτικός. Υπήρξε ασφαλώς και προβληματισμός ως προς την εγκυρότητα του, λόγω της μικρής προσέλευσης του λαού. Προβληματίστηκαν επίσης και οι κυβερνώντες τον δικό μας δύσμοιρο τόπο.

Το όλο θέμα, όπως είναι φυσικό γέννησε προβληματισμό διεθνώς και χάλασε ευτυχώς τα σχέδια των μεγάλων, που νομίζουν ότι κυβερνούν τις τύχες των ανθρώπων, των λαών. Όμως είναι πασιφανές ότι πολλοί διπλωμάτες και κυβερνήτες προσπαθούν να επιβάλουν τα δικά τους σχέδια με καθεστωτικές λύσεις και μεθόδους, κάτι που φυσικά δεν αποδέχονται οι λαοί. Είναι εξόφθαλμο το παράδειγμα του διαμεσολαβητή Μάθιου Νιμιτς, ο οποίος και είχε δηλώσει ότι πρέπει οι Σκοπιανοί να αποδεχθούν την προτεινόμενη λύση, πριν αλλάξει η κυβέρνηση στην Ελλάδα. Δήλωση αντίστοιχη με αυτή του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζάεφ,ο οποίος λίγο ή πολύ δήλωσε τις ίδιες απόψεις. Τελικά τέτοιου είδους δηλώσεις αποτελούν ουσιαστικά μομφή για τους κυβερνήτες της πατρίδος μας. Επιβεβαιώνουν επιπλέον τους φόβους μας ότι όσοι διοικούν τον τόπο μας τα τελευταία χρόνια είναι φοβερά ενδοτικοί σε ό,τι αφορά την ιστορική μας κληρονομιά και τις αρχές, τα ιερά και τα όσια της φυλής μας.

Το ζητούμενο της όλης υποθέσεως είναι ότι ο λαός των Σκοπίων μίλησε με την αποχή του τελικά. Και διαφαίνεται δυστυχώς ξεκάθαρα, για μια ακόμη φορά, ότι τα θέλουν όλα ή τίποτα! Απαιτούν να κλέψουν ονόματα ιερά, την ιστορία και την βαριά κληρονομιά της Μακεδονίας μας. Μπορούμε να τα δώσουμε? Ασφαλώς και όχι! Επιτέλους πρέπει και οι δικοί μας πολιτικοί και κυβερνώντες να ακούσουν την φωνή του ελληνικού λαού, να σεβαστούν την δημοκρατία μας, και μάλιστα όσοι διατείνονται ότι είναι δημοκράτες. Ακούστε κύριοι τον λαό των Ελλήνων, που λέει ή θα το πει σίγουρα, όταν του δοθεί η ευκαιρία σε δημοψήφισμα, κάτω τα χέρια από την ελληνική Μακεδονία, μη παραδίδετε και προδίδετε το όνομα της Μακεδονίας, που είναι η ψυχή μας! Όχι στους ψευτομακεδόνες και τους υπερασπιστές τους μέσα στην Ελλάδα! Ο λαός μας φωνάζει: “Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι ελληνική”!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Designed by Webicon

Χριστιανική Ένωση Καλαμάτας copyright © 2016

newspaper templates - theme rewards

Επικοινωνήστε μαζί μας