Το παιδί “δαγκώνει” την μητέρα του  (Εκκλησία & Πολιτεία στα χαρακώματα)

Το παιδί “δαγκώνει” την μητέρα του (Εκκλησία & Πολιτεία στα χαρακώματα)

 

Δημόσια επίθεση εξαπέλυσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Κυβερνήσεως κ. Πάνος Σκουρλέτης στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Κ.κ. Ιερώνυμο, όπως κατά καιρούς κάνουν διάφορα πολιτικά πρόσωπα. Αφορμή στάθηκε η συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην φιλανθρωπική οργάνωση της Εκκλησίας “Αποστολή”. Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Υπουργός: “Χθες είχε μια συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης με τον επικεφαλής της ελληνικής εκκλησίας, τον κ. Ιερώνυμο. Νομίζω ότι δεν εξυπηρετεί την ίδια την εκκλησία, δεν δείχνει σεβασμό προς την ίδια τη χριστιανική κοινότητα, να φλερτάρει η ηγεσία της με έναν άλλο ρόλο που θα θέλει να επηρρεάζει τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Έχω διαπιστώσει ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να συντονίσουν την στάση τους – δυνάμεις μέσα απο την Εκκλησία – τη στάση τους με τις επιδιώξεις της ίδιας της Νέας Δημοκρατίας”.

Και συμπλήρωσε: “..κάτι ψέλλισε, σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ που δεν πρέπει να πληρώνει η Εκκλησία για τα ακίνητά της”.

Αλήθεια τι να πρωτοσχολιάσει κανείς? Είναι πολύ ανοίκειος ο τρόπος, με τον οποίο απευθύνεται ο Υπουργός προς την Μητέρα Εκκλησία και τον πνευματικό πατέρα των Ορθοδόξων Ελλήνων κ. Ιερώνυμο. Ομιλεί για την Εκκλησία πολύ υποτιμητικά αντιμετωπίζοντας την ως μια απλή θρησκευτική κοινότητα. Αγνοεί παντελώς ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Πατρίδα μας είναι Μητέρα που στέκεται επί αιώνες δίπλα στον λαό μας.

Λησμονεί ότι η Εκκλησία είναι ο υπ’ αριθμόν 1 φορέας φιλανθρωπίας του τόπου μας με συσσίτια, ιδρύματα αγάπης και τόσα άλλα. Αλλά αγνοεί την αλήθεια ότι η Εκκλησία ως Σώμα Χριστού πρέπει να φροντίζει και για τις πνευματικές ανάγκες των συμπατριωτών μας. Οφείλει να τους λέει και την αλήθεια του ευαγγελίου, που εκτείνεται σε όλες τις φάσεις του βίου τους. Κανονικά έχει καθήκον να ομιλεί και για τα θέματα των παιδιών της και να τους προστατεύει από επικίνδυνους ανθρώπους που επιδιώκουν συχνά να σκλαβώσουν την ψυχική τους ελευθερία, που ξεπουλούν την εθνική μας κυριαρχία, καθώς και τον πνευματικό και υλικό μας πλούτο, όπως γίνεται σήμερα. Τα εκκλησιαστικά πρόσωπα πρέπει να συνομιλούν με όλους, όπως κι αν λέγονται, από οποιοδήποτε πολιτικό χώρο και αν προέρχονται, είτε η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή είτε ο ΣΥΡΙΖΑ ή το Κ.Κ.Ε. Φυσικά οφείλουν να τους λένε την αλήθεια, να τους επισημαίνουν και τα λάθη τους και τις σωστές τους ενέργειες, με αγάπη και ενδιαφέρον. Αυτό καθορίζει ένα πνευματικό πατέρα, όπως είναι και ο Αρχιεπίσκοπος.

Δεν ανακατεύεται η Εκκλησία στην πολιτική!

Ξεχάσατε κ. Υπουργέ τις συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα? Σήμαιναν κι αυτές ανάμειξη στα πολιτικά πράγματα? Σαφώς και όχι. Εξάλλου η Εκκλησία πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει, όπως δυστυχώς κάνουν τα πολιτικά κόμματα.

Είναι όμως λυπηρό για έναν εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας να ομιλεί με τέτοιο τρόπο, να δημιουργεί εντυπώσεις αναφερόμενος σε οικονομικά θέματα για να ξεγελάσει το κοινό, υπονοώντας τον υποτιθέμενο πλούτο της Εκκλησίας, ενώ οι ίδιοι οι πολιτικοί πλουτίζουν εις βάρος του λαού.

Κρίμα κ. Υπουργέ! Μην προσπαθείτε να δημιουργήσετε κλίμα για να διαχωρίσετε την Μητέρα Εκκλησία από τα παιδιά της. Παρακαλούμε μη χτυπάτε την Μητέρα σας Εκκλησία. Παρακαλώ επιστρέψτε ως γνήσιος υιός στην πνευματική σας οικογένεια!

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Designed by Webicon

Χριστιανική Ένωση Καλαμάτας copyright © 2016

newspaper templates - theme rewards

Επικοινωνήστε μαζί μας